Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hermione Granger

A karakter háttere
Hermione a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákja, a Griffendél ház tagja, az iskola éltanulója. Karakterként ő a sorozat női főszereplője, Harry Potter és Ron Weasley mellett ő a harmadik legfontosabb karakter. A főszereplők között ő testesíti meg a józan észt és a logikát.
Hermione mugli származású, szülei „közönséges fogorvosok”. Nem sok szó esik róluk a könyvben. Hermione jellegzetes külső vonása hosszú, kusza haja, valamint az első négy könyvben előreálló metszőfogai. A negyedik könyvben Hermione varázslattal kisebbítette fogait. Hermione varázspálcája szőlőfából készült, sárkány szívizomhúrjával.

Hermione a könyvekben
Harry Potter és a bölcsek köve
Az első könyvben Hermionét fontoskodónak és okoskodónak ismerjük meg. Harry és Ron a Roxfort Expresszen találkoznak vele, mikor a lány Neville Longbottom elveszett varangyát keresi. Hermione magányos, Ron rendszeresen kigúnyolja, Hermione emiatt az egyik vécében zokog. Mikor azonban rátámad egy Troll, melyet a Voldemort által megszállt Mógus professzor engedett szabadon, Harry és Ron a lány segítségére siett. Ekkor fűződik barátság a három gyerek között. Hermione tudása a könyv végkifejletében létfontosságú, mikor felismeri az ördöghurok növényt és egyes egyedül legyőzi, megmentve ezzel barátait.

Harry Potter és a Titkok Kamrája
A második könyvben Hermione rajongói szerelmet táplál Gildreoy Lockhart iránt. érzelmei azonban nem homályosítják el eszét, képes elkészíteni a Százfűlé Főzetet, mely a hatodéves tananyag része. Hermione megfejti a diákokat megtámadó baziliszkusz titkát, azonban súlyosan megsebesül, a szörnyeteg hatalma kővé változtatja. A kezében tartott jegyzeteket elolvasva azonban Harry képes lesz eljutni a Titkok Kamrájába, hogy leszámoljon Mardekár Malazár szörnyetegével.

Harry Potter és az azkabani fogoly
A harmadik könyvben Hermione minden lehetséges tantárgyat fölvesz, ezért a Mágiaügyi Minisztérium engedélyével egy időnyerőt, egy kézi időgépet kap, hogy eljuthasson minden órára. Később segít Hagridnak, hogy jogi úton mentsék meg Csikócsőr, a hippogriff életét. Közben összezörren Sybill Trelawney jóslástan professzorral, mivel nem hisz a professzor módszereiben, és dühös szóváltás után elhagyja a kurzust. A végkifejletben az időnyerőt használva Harryvel három órát visszautazik az időben, hogy megmentsék Csikócsőrt és az ártatlanul elítélt Sirius Blacket.

Harry Potter és a Tűz Serlege
A negyedik könyvben Hermione megalapítja a „Manók Alkotmányos Jogaiért Országos Mozgalom” (röviden M.A.J.O.M.) nevű, egyszemélyes szervezetét a házimanók érdekeinek védelméért, noha senki sem veszi komolyan. Később Viktor Krum partnereként vesz részt a karácsonyi bálon. Rita Vitrol, a Reggeli Próféta újságírónője szerelmi háromszöget feltételez Hermione, Krum és Harry között, azonban ez nem igaz. Hermionét mégis sok támadásnak teszi ki ezzel. A könyv végén Hermione leleplezi Vitrolt, mint illegális animágust, így oldva meg a problémát.
Kép
Harry Potter és a Főnix Rendje
Az ötödik könyv elején Hermione a Grimmauld tér 12-es házában, Sirius szüleinek kúriáján tartózkodik barátaival és a Főnix Rendjének tagjaival. Roxfortba visszatérve prefektus lesz, illetve megismeri Luna Lovegoodot, önnön „antitézisét”. Később tagja lesz a Harry vezette Dumbledore Seregének (röviden DS-nek), ahol – természetesen – ő a legjobb tanítvány. Miközben a hivatalos szervek tagadják Voldemort visszatérését, Hermione ráveszi Rita Vitrolt, hogy írjon egy cikket Luna apjának újságjába. Bár az újság maga igencsak szenzációhajhász és az emberek általában nem veszik komolyan, a Harryvel készített riport a Sötét Nagyúr visszatéréséről óriási siker lesz. Később Hagrid Hermione és Harry gondoskodására bízza féltestvérét, az óriás Grópot, aki majd megvédi őket az ellenséges kentauroktól. A végkifejletben Hermione megküzd a Halálfalókkal a Mágiaügi Minisztériumban. Súlyosan megsérül a csatában, de végül felgyógyul.

Harry Potter és a Félvér Herceg
A hatodik könyvben Hermione már a záróvizsgákat előkészítő kurzusokra jár. Tagja a Horatius Lumpsluck vezette bájitaltan szemináriumoknak. Életében először történik meg vele, hogy valaki jobb nála valamiben, Harry ugyanis a Félvér Herceg által kiegészített tankönyv utasításait követve mindig jobb eredményeket produkál. Hermione veszélyesnek tartja a könyvet. Az év folyamán Hermione és Ron között kialakulni látszik valami, azonban a kölcsönös féltékenység megakadályozza egy komolyabb kapcsolat kialakulását. A végkifejletkor Hermione egyike a keveseknek, akik a DS-ből válaszolnak a hívásra és megküzdenek a Roxfortot elözönlő Halálfalókkal. A könyv végén, mikor Harry megesküszik, hogy bejárja a világot Voldemort Horcruxaiért, Hermione és Ron megfogadják, hogy vele tartanak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Véleményem

(Egy csaj a világból, 2015.06.28 09:09)

Kiolvastam az összeset és igen, igaz, hogy Trelawney, a "híres jósnő" ezt mondja Hermionénak: "Én már az első pillanattól tudtam, neked nincs érzéked a jósláshoz, mint nekem." Én Hermione helyében, egy csúfító bűbájt ajándékoztam volna neki, mivel... hát milyen tanár az,aki a diákjával közöli, nincs érzéked hozzá! de akkor máslett volna a történet, és nem ilyen szipi szuper! Sajnos azt mondják Rowling már öreg és ez a befejező kötet. Ha még tudna írni, akkor még egy kicsi könyvet a további életükről, hogy hol laknak, a gyerekeikről még több infót stb...
És szerintem butaság olyanon veszekedni, hogy ki szereti jobban a szereplőket. Mindenki szereti,akit és kész.
Utoljára is: MINDENKINEK AJÁNLOM EZT A KÖNYVET!!!

Hermione szeretője

(Bogi, 2013.01.20 18:02)

Most olvasom az 5. Részt és az érdekelne hogy ki a 6. Részben az a griffendéles kviddicsjátékos, akinek tetszik Hermione?

Hermione

(Shapmaiore, 2012.11.27 18:37)

Igazán jó és okos karakter :) Igaz, hogy Trelawney óráin nem teljesít jól (mert Trelawney szerint "nincs meg hozzá az érzéke), ezért ő inkább mindig elméleti marad. :)

Véleményemm

(~bogyiii, 2012.11.18 14:46)

Szia!!! Nagyon-nagyon nagy rajongója vagyok a HP.-nek. Kedvencem természetesen Hermione. Nagyon szép, kedves, okos, ügyes, aranyos STB. Szerintem a filmekben Emma Watson nagyon jól alakítja Hermonét. Remélem lesz folytatása a filmnek, és a könyveknek. Én még nem olvastam az összes könyvet. De amit leírtál nagyon jó. Ügyes vagy. És ezzel segítettél, hogy melyik könyvet vegyem meg legközelebb.

budapest

(csak egy lány a sok közül, 2012.04.10 14:50)

You are my favourite actor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


RSVP
Love:Réka:)

lumi@freemail.hu

(lumi, 2011.07.07 19:09)

szerintem lehet benne valami igazság:)

LONDONBA HARRY POTERNAK

(TOTH ERZSÉBET, 2009.10.22 14:52)

SZERINTEM NAGYON JO A FILM ÉS HID EL HOGY
NÁLAM JOB RAJONGÓ NICS BÁRMIT MEG ADNÉK HOGY ÉLŐBE LÁSALAK SZERETLEK
I LOVE YOU

Románia

(K.Dóra, 2009.06.08 18:19)

Mégegyszer én vagyok....Király az oldalad,a legjobban az életrajzok tetszenek.Nagy rajongója vagyok aHP-nek!!!!!!!!!!!

Románia

(K.Dóra, 2009.06.08 18:16)

Szupi jo az oldal!Azért nézz be az egyik kedvenc oldalamra a www.hermionegranger.lapunk.hu
Ajánlom ezt az oldalt!Csak igy tovabb!