Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Daniel Radcliffe 
Kép
Életrajz

Teljes neve: Daniel Jacob Radcliffe. (Sokan úgy tudják, hogy Alan a második neve, de nem az!)
Született: 1989. július 23-án, Fulham, Londonban.

Ötéves kora óta érdekli a színészkedést, ami nem is csoda, hisz szülei mindketten színészkedtek fiatal korukban. Édesanyjából (Marcia Gresham) később szereposztó lett, apjából (Alan Radcliffe) pedig irodalmi ügynök. Dan első színpadi alakítása egy majom volt, amit egy iskolai darab keretein belül mutattak be.

A profi színészkedésbe "véletlenül" csöppent bele. Az Oliver Twist meghallgatására ugyan nem tudott elmenni, mert a szülei tudták, hogy nagyon sokan jelentkeztek a szerepre, és úgy gondolták a kilencéves Dan nagyon csalódott lenne, ha nem kapná meg a szerepet - de úgy tűnik a sors mindenképp neki szánt legalább egy dickensi figurát: az 1999-es BBC által készített Copperfield Dávidban ő játszhatta az ifjú Davidet. A filmben Maggie Smith (McGalagony professzor) alakította a nagynénjét, Betsy Trottwoodot, Zoe Wanamaker (Madam Hooch) pedig a mostoha-nagynénjét, Miss Murdstone-t.

Ezután, a John Boorman által rendezett 2001-ben bemutatott Panamai szabóban kapott egy kis szerepet: Mark Pendelt, Harry és Louisa Pendel ( vagyis Geoffrey Rush és Jamie Lee Curtis) fiát játszotta el. A filmet 2000-ben forgatták, pont akkor, amikor Angliában teljes erővel keresték azt a kisfiút, aki majd Harry Pottert fogja alakítani. A Panamai szabó forgatása alatt Jamie Lee Curtis tette azt az érdekes megjegyzést, hogy Dannek kéne játszania Harry Pottert. :)

A nagy szerep...
A Danből sugárzó bájra és egyszerűségére figyelt fel Chris Colombus és David Heyman. Mindenki tudatában volt, hogy a Harryt játszó gyerekszínésznek nem lesz könnyű dolga, és a jó szereposztás kardinális kérdés volt a film készítőinek. Chris Colombus, az első Harry Potter film rendezője, a David Copperfieldben látta Dant, és nem győzött rimánkodni a szereposztóknak, hogy hívják be a fiatal főszereplőt meghallgatásra. Ekkor azonban, Dan érthetően aggódó szülei, még nem engedték el fiúkat, féltek, hogy túl nagy csalódás lenne, ha nem kapná meg a szerepet; a nagy, mindent megváltoztató szerepet első nekifutásra visszautasították.

De a sors makacssága közbeszólt. Dan és szülei épp színházban voltak, a "Stones in his Pockets"-re volt jegyük. Ez 2000 nyarának elején történt; a Bölcsek Köve forgatásának kezdete már csak két hónapra volt, és még nem találták meg Harryt, a címszereplőt! A film készítői, érthető módon, kezdtek bepánikolni. Kikapcsolódásképpen páran elmentek színházba. A Radcliffe család előtt lévő sorban foglalt helyet David Heyman (a Potter filmek producere) és Steve Kloves (az első négy Potter film forgatókönyvírója). David véletlenül nézett hátra, de egyből megakadt a tekintete Danen. Munkájából kifolyólag ismerte Alan Radcliffe-et, és a színdarab szünetében bemutatkozott Dannek. A második felvonásban teljesen elvonta figyelmét Dan, egyfolytában hátrafordulgatott, próbálta kerek szemüvegben elképzelni, villámalakú sebhellyel a homlokán. Dan ekkor még nem tudta, miért bámulja őt annyira ez a felnőtt, de neki is feltűnt a dolog. Másnap David felhívta Radcliffe-éket, hogy rávegye őket, engedjék el Dant egy meghallgatásra, és nagy örömére közben a szülők is - fogjuk rá - megenyhültek. Beleegyeztek, hogy a producer David találkozzon Dannel. Ez olyan jól sikerült, hogy végülis elengedték egy meghallgatásra. Aztán egy nap, mikor Dan épp a kádban csücsült megcsörrent a telefon, amit az édesapja vett fel:

Dan: "Édesapám bejött és közölte, hogy megkaptam Harry Potter szerepét. Annyira örültem, hogy elsírtam magam. Az éjszaka kellős közepén felébredtam, úgy fél három körül, felébresztettem apukámat is, csak hogy megbizonyosodjam róla, nem álom volt. Ő finoman visszaparancsolt az ágyamba. 'Nem álom volt, menj vissza szépen aludni.'"

A film három gyermekfőszereplőjét 2000 augusztusában mutatták be a sajtónak. Ami fontos volt számukra, a könyv szerzője, Joanne Rowling, Dan próbafelvételének megnézése után kijelentette, olyan volt Dant látnia, mintha rég elveszett fiával találkozott volna ismét!

"Dan Radcliffe próbafelvételének megnézése után, már tudtam, hogy Chris Colombus nem tudott volna nála jobb Harryt találni..."

A Harry Potter és a Bölcsek kövét 2000 szeptemberében kezdték forgatni, a bemutató pedig 2001 november 16-án volt. Rengetegen dícsérték történethűsége miatt. A fiatal sztárt is dícsérték ("... csodálatos Harryként...az ifjú Radcliffe tökéletesen alakítja Harryt ... mintha csak erre a szerepre született volna"), sok újság címlapjára felkerült, mint például a Vanity Fair, The Face, Empire, Premiere és szinte minden más akkor megjelent mozis újságra. 
Kép
A Titkok Kamrája forgatásának kezdete és az első film premierje között csak három nap telt el! A második részt általában úgy jellemezték, hogy "sokkal sötétebb, sokkal félelmetesebb... és sokkal viccesebb is", mint az első film volt. Ennek 2002 november 15-én volt a premierje.

A film szereplői ismét gyakran dícsérték Dant. Kenneth Branagh örült, hogy ilyen kiegyensúlyozott fiatal színészekkel dolgozhatott együtt, azt pedig még Rupert is bevallotta, hogy Dan mindig tudja a szövegét!

A különleges effektekér felelős csapat csodálta, milyen jól tud Dan színészkedni a Dobbyt helyettesítő narancssárga labdával (Dobbyt számítógépes grafikával pótolták később).

2002 novemberében, egy este erejéig Dan fellépett az elegáns londoni színházi negyedben, a West Enden, ahol a Kenneth Branagh által rendezett "The Play What I Wrote"-ban vendégszerepelt. Ebben a darabban minden este új meglepetés vendégszínész tűnik fel. Hogy Dan megkedvelte-e a színházat?

"Remek volt. Még sosem léptem fel ezelőtt színpadon, ezért kicsit félelmetes volt, de mindenképp szeretnék majd a jövőben még színpadon szerepelni."

2002 decemberében Dan és David Heyman ellátogattak a Távol-Keletre. Többszáz sikoltozó rajongó fogadta őket a tokiói Narita reptéren. Három napig maradtak Japánban, résztvettek a Titkok Kamrája japán premierjén, és pár sajtótájékoztatón. Ezután két napra Kínába repültek.

2003 nagyrésze azzal telt, hogy az azkabani foglyot forgatták. Az új rendező (Alfonso Cuarón), hogy jobban felkészítse az ifjú színészeket, fogalmazást íratott velük a karakterükről, amit Dan és Emma nagyon hasznosnak vélt. (Biztos Rupert is hasznosnak találta volna, ha megírja, de Ron szerepéhez hűen elmismásolta a dolgot! :D) Az azkabani foglyot 2004 június 4-én mutatták be.

Dan, amikor nem a forgatáson jár magántanárhoz, egy londoni fiúiskolába jár, de idén, 2005-ben érettségizett (Angliában korábban érnek).

A Fulham focicsapatnak drukkol (abból a hűségi okból kifolyólag, hogy ő is London Fulham nevű negyedében lakik).

Két kutyája van: Binka and Nugget.

Nagy filmrajongásáért Chris Colombust "hibáztatja", ő szerettette meg vele a filmeket. A "Tizenkét dühös ember" és a "Gilbert Grape" csak kettő kedvenc filmjei közül. Imádja a zenét is és rajzfilmben a Simpsons a nagy kedvenc.

Szabadidejében gyakran basszusgitározik és kész profi kártyatrükkök terén. 2004-es újévi fogadalma az volt, hogy megtanul főzni, rajongói a DanRadcliffe.com-nál össze is állítottak neki egy nagy szakácskönyvet!

Az utóbbi pár évben Dan elkezdte jótékony célokra használni hírnevét. 2002 májusában résztvett egy autistáknak készült videóban, amit abból a célból készítettek, hogy az arckifejezések felismerésében segítse az autistákat. Dan 14. születésnapjára rendezett jótékonysági gyűjtésen több, mint Ł2000 jött össze, ennyit tudott a DanRadcliffe.com felajánlani a Nemzeti Autista Szövetségnek. Egy másik említésre érdemes jótékonysági gyűjtést 2003 karácsonyán rendeztek, ekkor Dan arra kérte rajongóit, hogy most ne ajándékokat küldjenek neki, hanem az arra szánt pént inkább ajánlják fel a dél-kelet angliai Demelza Ház Gyermekkórháznak. Több, mint Ł1500 gyűlt össze, ennyivel tudtak Dan rajongói hozzájárulni ahhoz, hogy a gyógyíthatatlanul beteg gyerekek életkörülményei jobbak legyenek.

2006. elején Dan vásárolta meg azt a jótékonysági árverésre bocsátott Black- családfát, amit JK Rowling rajzolt, és ami sok eddig nem ismert nevet tartalmazott.

Az óriási siker és hírnév nem nagyon izgatja Dant. Többször kijelentette, hogy sosem nézi vissza saját alakítását, ez alól csak a premierek a kivételek. Bár a tavalyi Conan O'Brien Showban elmesélte, hogy egyik nap kapcsolgatta a tévét otthon, és épp a Bölcsek köve ment az egyik csatornán, de olyan furcsának érezte a mutálás előtti hangját, hogy nem volt képes a filmre koncentrálni. Kép

Sosem nézi vissza saját interjúit, sosem olvassa el, amit az újságok írnak róla vagy a filmről, bár egyszer egy barátjánál viccből kitöltött egy Teszlek-tesztet, aminek segítségével bárki megtudhatja, hogy melyik roxforti házba sorolná őt a Teszlek Süveg; Dan hitetlenkedve állt a végeredmény előtt: a teszt szerint a Mardekárban lenne a helye! :D

Hogy mit hoz a jövő Dan számára?
Nem szeretne benneragadni Harry Potter talárjában, talán ezért is vállalta el a December Boys című ausztrál film egyik főszerepét. 2005. végén forgatták, a film négy árva fiúról szól, akik egy gyermektelen házaspár kegyeiért versenyez egy ausztrál üdülővárosban.

2005 tavaszán fejezte be a Tűz Serlege forgatását (premier 2005 november 18), ezután az érettségiére összpontosított. A Főnix Rendjének forgatása 2006. február 6-án kezdődött; a címszerepben még mindig Dan Radcliffe-fet láthatjuk majd, amikor 2007-ben bemutatják a mozikban.

A 2003 júniusában megjelent ötödik Harry Potter könyvet egyből elolvasta, és nagyon tetszett neki. Megjegyezte egy interjúban, hogy már nem nagyon tudja elválasztani magát Harrytől olvasás közben, folyton saját magát képzeli Harry helyébe! :D

"Nagyon sok érdekes rész volt benne, de a Harry és Umbridge közötti büntetéses jelenetek kifejezetten komorak voltak."

A távolabbi jövőben, Dan tervezi, hogy majd íróként és rendezőként is kipróbálja magát.

Bár még mindig nagyon fiatal, már együttjátszott Anglia legjobb színészeinek színe-javával: Alan Rickmannel, Kenneth Branagh-val, Julie Waltersszel, Gary Oldmannel és a megboldogult Richard Harrisszel. Amikor megkérdezték, kikkel szeretne még együtt színészkedni, érdekes módon egyik első választása Ralph Fiennes volt, aki a Tűz Serlegében Voldemortot alakítja!

Akikkel még szívesen játszana: Jake Gyllenhaal, Geoffrey Rush és Robert Carlyle vannak a listája tetején.

Ja, és mielőtt kiválasztották volna Katie Leungot Cho Chang szerepére, Dan gyakran hangoztatta, hogy erre a szerepre Lucy Liu-nál keresve sem fognak jobbat találni! :D Fleur szerepét Cameron Diaznak adta volna, de bármilyen fájó, a szereposztásba még Dan sem szólhat bele!


Filmográfiája:
My Boy Jack (2007 ősz) (TV film) Jack Kipling
Harry Potter és a Főnix Rendje (2007) Harry Potter
December Boys (2006) Maps
Harry Potter és a Tűz Serlege (2005) Harry Potter
Harry Potter és az azkabani fogoly (2004) Harry Potter
Harry Potter és a Titkok kamrája (2002) Harry Potter
Harry Potter és a Bölcsek Köve (2001) Harry Potter
A Panamai szabó (2001) Mark Pendel
Copperfield Dávad (1999) (TV film) Az ifjú Copperfield Dávid

Színházi darabok
Equus (2007) Alan Strang
The Play What I Wrote (2002) Surprise Guest


Adatok:

Teljes név: Daniel Jacob Radcliffe
Becenév: Dan (nem Danny!)
Születésnap:1989. július 23.
Csillagjegy: rák/oroszlán (pont a fordulóponton)
Kínai állatövi jegy: kígyó
Szem: kék
Haj: barna
Jobb vagy bal kezes: jobb
Háziállatok: két border terrier, Binka és Nugget
Gyerekkori állomállás: tűzoltó
Első szereplése: majom az iskolai darabban ("Lelógó füleim és narancssárga sminkem volt, harisnyát kellett viselnem. Körülbelül 40 percig szaladgáltam és táncoltam a színpadon. Remélem soha senki nem talál rólam akkori fényképet, nagyon ciki lenne.")
Rajongói levelek: 4000 és 5000 között havonta
Kaszkadőre: David Holmes (Rávett, hogy gimnasztikázzak, erősítsek és fekvőtámaszozzak)
Legangyobb féleleme: nukleáris háború
Ahol már járt: USA, Svédország, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Franciaország, Japán, Kína, Ausztrália
Ahova el szeretne jutni: Oroszország, Új-Zéland, India
Jótékonyság: Demelza House Children's Hospice (már évek óta támogatja őket)
Beszélt nyelv: spanyol


Dan kedvenc...

zenéje: mindig változik, de szereti az alternatív és punk zenét. A CD gyűjteményéből: Bloc Party, Blur, Kaiser Chief, The Libertines, The Future Heads, British Sea Power, Arcade Fire
hangszere: basszus gitár, amikor van ideje gyakorolni
zenésze: Sid Vicious, Kim Deal (a Pixies basszus gitárosa)
Beatles dala: Come Together (Gary Oldman [Sirius Black] mutatta meg neki először a Beatlest és együtt impróztak erre a dalra.
sportja: futás, de mostanában a búvárkodás is
állata: farkas (... gyönyörű állat, de közben nagyon veszélyes)
étele: hal (főleg sushi) vagy pizza
itala: diétás kóla
édessége: mars szelet
desszertje: vanília fagyi csoki öntettel, amit pedig a legkevésbé szeret az a torta
nasija: mogyorós Cheerios, pohár tej Jammy Dodger keksszel, sós popcorn
itala hideg időben: forró csokoládé
ünnepe: karácsony
évszaka: nyár (amikor már nincsenek vizsgáimat, meleg van és több időm van a barátaimmal lógni)
filmjei: The Edukators, Good bye Lenin!, Egy makulátlan elme örök ragyogása, A titokzatos folyó
minden dők legjobb filmje: 12 dühös ember
TV műsora: A Simpson család ("Egész jeleneteket tudok belőle idézni.")
Simpsons karaktere: Bart Simpson
régi angol TV műsora: Apuci hadserege (Dad's Army)
kalsszikus színdarabja: Shakespeare - Szentivánéji álom (Szeretném Puckot eljátszani)
könyvei: 1984 George Orwelltől, The War of Don Emmanuel's Nether Parts Louis de Berniétől, Három ember egy csónakban Jerome K. Jerometól
Harry Potteres könyve: Harry Potter és az azkabani fogoly
Harry Potteres szereplői: Sirius Black, Hagrid, és Weasleyék
Harry Potteres szava: "Voldemort"
Harry Potteres varázserő: láthatatlanság
Harry Potteres speciális effektusos jelenete: Kviddics (nagyon bizzar dolog a kviddicsezés!)
Harry Potteres kelléke: Griffendél Godrik kardja
Harry Potteres állata: Gizmo (a Hedwiget játszó bagoly)
színészei: Gary Oldman, Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, Robert DeNiro
színésznői: Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Cameron Diaz, Scarlett Johansson
színei: sárga és kék
száma: hét
szuperhőse: Pókember
iskolai tantárgya: Irodalom, történelem, hittan
irodalmi stílusa: költészet
pihenésfajtája: Csak bezárkózom egy szobába és zenét hallgatok meg filmeket nézek egész nap.
videojáték fajta: PlayStation 2
videójátékai: Medal of Honor, The Simpsons Road Rage és NFL-es és NBA-s játékok
elektronikus kütyüje: iPod
kütyüje, amit mindenhova magával visz: hordozható DVD lejátszó
öltözködési stílusa: lezser (Több száz pólóm van otthon)
helye Londonban: camden-i piac ("Nagyon jókat lehet ott vásárolni, tele van zeneboltokkal")
póló tervezője: Burro és Louis Epstein
történelmi helye Londonban: a Tower
hullámvasútja: Dragon Khan Barcelonában, Spanyolországban (nyolcszor tesz 360-fokos fordulatot) és a Space Mountain Disney Landben
autója: piros Cadillac a Félelem és rettegés Las Vegasbanból
helye, ahol járt: Kína (hóesésben sétált a Nagy Falon!)


Dan Danről:

Félelmeiről:
Néha klausztrofóbiás vagyok. És nem vagyok oda a pókokért és a kígyókért.

Félénkségéről:
Félénk ember vagyok, de nem akkor amikor a kamera előtt állok, mivel ilyenkor nem magamat adom, hanem valaki mást játszom.

A punk zenéről:
A stáb egyik tagja vezetett be ebbe az egész punk dologba. Megmutatta a punk zenét, az öltözködési stílust, történeteket mesélt az együttesekről, emiatt kezdtem el.

A lányok iránta érzett vonzalmáról:
Hát egy kicsit talán vonzódnak. Nem panaszkodom.

Arról amikor megtudta, hogy megkapta Harry Potter szerepét:
Éppen a kádban voltam amikor apukám felvette a telefont. Csak annyit hallottam, hogy "Szia David!" ... Ezután feljött az emeletre, én meg azt hittem, hogy visszautasítottak és nem kaptam meg a szerepet. De bejött és elmondta, én meg csak ültem és próbáltam megemészteni ... egyszer csak elkezdtem sírni mert olyan boldog voltam.

A hírhedt "törülközős lányról":
Az MTV-nél voltam New Yorkban (hogy egy kicsit beharangozzuk a Harry Potter és bölcsek kövét). Dermesztő hideg volt. Szóval ez nem nyáron történt. Nagyon hideg volt. Amikor felértem odavittek az ablakhoz (ami a Times Square-re néz). És ez a lány ott állt az utcán egy szál törülközőben, amire az volt írva, hogy: "Ennél már nem lesz jobb", meg az, hogy: "semmi sem állhat Harry Potter és közém". Klassz volt!

A Dobbys jelenetekről:
Szerettem azokat a jeleneteket csinálni. Egy botra tűzött narancssárga labdához beszéltem a végig. Nagyon macerás munka volt, mert amikor Dobby körbeugrálja a szobát mindig jó helyre kellett néznem. Elég nehéz volt, de amikor láttam a végeredményt nagyon tetszett.


Dan Harryről:

Barátok lennétek az igazi életben?
"Biztosan. Tetszik a kíváncsisága és a hűsége. És persze a varázsereje is. Nagyon komoly, de ugyanakkor vicces is tud lenni."

Mit csodálsz Harryben?
"Szerintem azért tud vele mindenki azonosulni - azonkívül, hogy varázsló - mert teljesen átlagos figura. Harry egyik pillanatról a másikra hős lesz - a semmiből lesz naggyá, híressé, a varázsló világ fontos részévé. Szerintem nagyon sok embert inspirált beleértve engem is."

Hogyan kerülsz olyan lelki állapotba, hogy eljátszd Harryt?
"Harry tinédzser, ugyanolyan érzelmei vannak, mint bárkmelyik másik tinédzsernek. De valószínűleg a múltja miatt gyakran érzi magát magányosnak, vagy dühösnek. De mivel természetesen én is szoktam így érezni, csak fogtam a saját érzéseimet és kicsit eltúloztam őket. Sokszor zenét is hallgattam, hogy a megfelelő lelki állapotba kerüljek amikor forgatunk. Ezek után már csak reménykedek, hogy jól csináltam."

Milyen érzés varázsló talárt hordani?
"(Nagyon) kényelmes. Olyan mintha pizsamában lennék. Csak akkor zavart amikor a nagyteremben forgattunk, mert mindenhol hatalmas tűz égett és nagyon melegem volt."

Hasonlítasz Harryre?
"Eléggé hasonlítok rá. Harry olyan sokrétű, hogy mindenki talál benne valamit, ami önmagában is megtalál. Ő nem egy beképzelt szuperhős."

Mik a legjobb és legrosszabb dolog abban, hogy Harryt játszod?
"Legjobb, amikor megnézhetem az elkészült filmet. 10 hónapi munka után fantasztikus látni a befejezett művet. Most nem jut eszembe olyan amit nem szeretek benne. Talán senki nem hiszi el, de tényleg nincs ilyen!"


Dan befejezi a mondatot:

Ha főiskolára mennék ... "Valószínűleg pszichológiát tanulnék."
Harry Potter óta a barátaim ... "fantasztikusak. Semmi féltékenykedés vagy ilyesmi. Mind nagyon kedvesek."
Ami a randizást illeti ... "hízelgő dolog rajongói leveleket kapni. Egyszerűen elképesztő. De most nincs barátnőm vagy ilyesmi."
Ha eljátszhatnék egy másik Harry Potteres karaktert ... "az Gilderoy Lockhart lenne. Magamutogató, de közben gyáva is. Nagyon vicces lenne őt játszani ... vagy Siriust, nagyon tetszik Harryhez és Harry apjához fűződő kapcsolata."
Az étel amit a legjobban utálok ... "a gyorskaja"
Ha egy dolgot megváltoztathatnék a világban akkor ... "visszahoznám John Lennont, szerintem egy zseni volt."
Ha bárhova elmehetnék a világon ... "akkor elmennék egy hegyi túrára, mondjuk az Everestre, és megpróbálnám megmászni."
A legnehezebb dolog a búvárkodásban ... "folyamatosan pisilned kell! Tudod, mivel ott van körülötted az a sok víz..."
Ha valakit eljátszhatnék a Gyűrűk urában ... "az Gollam lenne."
A Harry Potteres forgatás előtt a sminkes szobában vagyok ... "körülbelül 30 percig, a sebhely miatt."
Ha felnövök ... "talán író leszek vagy rendező."
Mindigis ... "százszázalékig hittem a varázslatban. Egyszerűen elbűvöl."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ycdigzyewytekkazeyuhgrwnikyixvz

(otaletxqjx, 2018.09.19 05:03)

<a href="http://motechautomotive.com">buy cialis no prescription</a> cialis canada order http://motechautomotive.com

EssayErudite.com write my essay..

(Josephmog, 2018.09.18 19:53)

Write My Essay - EssayErudite.com

Fed up of typing "who can write my essay" in the search bar?
Would you like to have a reliable helper always by your side?
Our website will come as an excellent solution to <a href=https://essayerudite.com/write-my-essay/>write my essay</a> for everyone!

<a href="https://essayerudite.com/write-my-essay/" />write my essay</a>

Write My Essay - https://essayerudite.com/write-my-essay/

vthernixsnwpxrapkkzdtljdwhfhqvk

(ltaletqnil, 2018.09.18 17:02)

<a href="http://h-m-j.com">best online pharmacy viagra</a> cheap 25mg viagra http://h-m-j.com

hhavsndpszxxrrfqldvwkypwhyufihs

(ntaletduut, 2018.09.18 06:24)

<a href="http://h-m-j.com">order viagra canada</a> order viagra online cheap http://h-m-j.com

rgkhjqwuzbrzakaigrljwkqlkicujpx

(italetcexd, 2018.09.18 02:04)

<a href="http://istanbulexpressonline.com">generic viagra canada</a> order cheap female viagra http://istanbulexpressonline.com

Кино онлайн на Filminov

(FrankZet, 2018.09.17 09:28)

Здарова я большой любитель смотреть фильмы online и хочу представить вашему вниманию сайт http://filminov.ru/
Для вас доступны

фэнтези смотреть онлайн 2016-2017 новинки http://filminov.ru/films/fentezy/ - http://filminov.ru/films/fentezy/

Лучшие исторические фильмы 2016 2017 cмотреть кино онлайн http://filminov.ru/films/istoria/ - http://filminov.ru/films/istoria/

Лучшие криминальные фильмы 2016 2017 cмотреть онлайн http://filminov.ru/films/kriminal/ - http://filminov.ru/films/kriminal/

Лучшие мультики бесплатно в хорошем качестве смотреть онлайн hd 720p http://filminov.ru/films/multik/ - http://filminov.ru/films/multik/

Лучшие приключения 2016 2017 cмотреть онлайн бесплатно http://filminov.ru/films/prikluch/ - http://filminov.ru/films/prikluch/

Лучшие спортивные фильмы 2016-2017 новинки http://filminov.ru/films/sports/ - Лучшие спортивные фильмы бесплатно в хорошем качестве

лучшие и новые ужасы бесплатно в хорошем качестве hd http://filminov.ru/films/ujas/ - http://filminov.ru/films/ujas/

Здесь посмотрите:

http://filminov.ru/films/37617-smotret-krasnyy-ugol-onlayn.html - http://filminov.ru/films/37617-smotret-krasnyy-ugol-onlayn.html

Вылов рыбы в существовании мужчин

(Williampew, 2018.09.17 06:59)

Искони веков рыбалка имелась важным из центральных пристрастий джентльменов. В случае, если когда-то ловля рыбы прокармливало своей семьи и поддерживало им выживать, то теперь оно переросло в увлечения сегодняшних мужчин и даже дам. Ловля рыбы в России крайне популярна. Найти рациональное изъяснение этому не так-то попросту. Единственной из главных поводов по праву является традиция. Исстари добыча еды была основной обязанностью представителей сильного пола.
Поподробнее:
<a href=http://bukar.ru/nasadki-i-primanki/351-lovlya-na-nasekomyx.html>прикормка леща на горох</a>

srarxsjoaaiukirojjexsmpmmeftpzd

(gtaletvcqb, 2018.09.16 15:32)

<a href="http://canadian-pharmasale.com">generic cialis 5mg online</a> order cialis online http://canadian-pharmasale.com

где купить гипоаллергенную косметику черный жемчуг

(Raymondguink, 2018.09.16 06:49)

где купить косметику для солярия в киеве купить профессиональную косметику анна лотан небольшие женские сумочки где можно купить косметику сол леон косметика для тела Трубная где можно купить в новосибирске косметику для йорка пет силк блест для губ Спортивная купить косметику дешевле Крем для кожи Анненская улица купить косметичку Шаболовская косметика для волос tigi bed head купить москва где можно купить косметику 417 тон для лица Чистые пруды купить сумку Амундсена улица купить косметику nivea

купить детскую косметику маленькая прнцеса http://hic.3techcorp.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=605513 итальянские мужские сумки портфели http://santorini.odessa.ua/component/k2/itemlist/user/614098 Столы искуственный камень Лукошкино http://www.servicexp.com.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16640 рыжие женский кошелек danica http://raabida.net/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=754514 купить рюкзак для ношения ребёнка http://intertekqatar.com/component/k2/itemlist/user/299439

помада для губ Измайловская купить косметику Артамонова улица купить косметику babor по уходу за кожей лица купить сумку мешок женскую москва женская косметика эйван cromia femme sprint блест для губ Аэродромная улица Маска-патч для губ Печатники Dolci Capricci Свиблово купить профессиональную косметику для волос revlon

стоимость туров тайланд о.самуи http://timbercoastrealty.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=759920 Dolci Capricci Арбат улица http://www.esteticaannaclub.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=738820 школа бизнес-тренеров краснодар http://www.antares-onlus.org/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=589020 CROMIA Красногвардейская http://wunderkind.od.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34837 где можно купить косметику artdeko в тольятти http://www.studiodentisticocesanoboscone.it/component/k2/itemlist/user/736809

наручные часы casio ga-110hc-1a часы мужские наручные брендовые 2014 часы наручные в алматы powered by vbulletin version 3 5 наручные часы женские 2012 купить наручные часы guess trend w95063g2 купить

aoqmhhx

(dnfrzy, 2018.09.15 18:18)

to buy cialis online http://canadian-pharmasy.com
<a href=http://canadian-pharmasy.com>buying cialis online</a>

xuhheuxahtpbjwtlcwoowqntxwoxmsv

(gtaletbkuv, 2018.09.15 06:58)

<a href="http://buycialisonlineglka.com">order cialis overnight</a> buy cheapest cialis online http://buycialisonlineglka.com

yarcymjjipsjoycmrhzhqfwvqruoccw

(ptaletevbw, 2018.09.15 03:56)

<a href="http://buyviagraonl1ne.us">buy viagra online discount</a> best generic viagra online http://buyviagraonl1ne.us

personal installment loans no credit check 403 mg

(NormanElady, 2018.09.15 02:41)

Hi! <a href=http://paydayloansps.website/>installment loans with bad credit</a> great web page

tljptlglxpny

(ghfrvh, 2018.09.14 12:42)

is generic viagra from mexico safe http://canadian-pharmacie.com
<a href=http://canadian-pharmacie.com>buy viagra soft 50mg</a>

как завлечь покупателей купить косметику

(Raymondguink, 2018.09.14 08:17)

косметика для глаз Боровицкая корейская косметика воронеж московский проспект где купить косметику avene в москве купить косметику illozure купить косметику для волос бес в киеве Гидрофильное масло Аминьевский мост сумки итальянские гаудини косметика Алтуфьево ББ крем Боровицкая купить лечебную косметику links html Маска-патч для губ Нагорная купить ключницу Алма-Атинская оливковое масло di gregorio женский кошелек red herring где купить косметику контрафакт

кошелек женский красные http://dawndavidsonart.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=356383 кошелек женский для мелочи http://illuminati.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129647 Столешница-остров из искусственного камня Staron Мисцево http://naveedulhassan.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=220447 крем отбеливающий корейская косметика http://appu.te.ua/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=593723 рюкзак щенячий патруль купить екатеринбург http://www.italset.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=393231

купить косметику эдельвейс где в киеве купить натуральную косметику салонная косметика премиум москва сумочки новинки Проспект Мира где купить самодельную hand-made косметику сумки женские орландо аксессуары купить маска для лица Ананьевский переулок digregorio спортивный кошелек женский купить женский коанный кошелек шпнель

туры тайланд барнаул http://www.domenicomagnifica.it/component/k2/itemlist/user/1980132 корейская косметика germinated brown rice http://www.indumentariadipa.com.ar/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=171223 открыть ооо м.октябрьское поле http://liveaapnews.com/index.php/component/k2/itemlist/user/522500-robertdarao косметика таможенный конфискат москва http://pousadapedragrandern.com.br/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2557177 купить израильскую косметику через интернет http://www.acform.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=701353

часы наручные керамические zen наручные часы stamps женские наручные часы российского производства-завод поле конфискат наручные часы оптом часы наручные женские купить скидки

toafnwvtfcekordvntuajfikuhrxvff

(atalettgbt, 2018.09.13 22:25)

<a href="http://waltzweekend.com">best place to order viagra online</a> discount viagra pills http://waltzweekend.com

ptgnglefcwcrzlnksofuhzhehzfbsmu

(htaletldhq, 2018.09.13 21:16)

<a href="http://motechautomotive.com">canadian pharmacy cialis generic</a> best generic cialis online http://motechautomotive.com

oldmzgutprvlunkvwsjfqctnxcqqjfs

(rtaletrikl, 2018.09.13 07:00)

<a href="http://unishade.com">buy cialis online with paypal</a> order cialis online without prescription http://unishade.com

где купить профессиональную косметику board

(Raymondguink, 2018.09.12 08:33)

косметику avon купить в зао москва janssen косметика москва купить косметику беби браун астана казанлык болгария купить косметику косметика оптом москва action кошелек пол смит купить женский купить онлайн косметику mac где можо купить косметику для солярия в магазинах спб купить косметику инглот в интернет магазине украина селективная косметика москва купить косметику аркадия forum где купить в киеве органическую косметику купить професиональную косметику в днепропетровске мужская и женская косметика.деловой этикет купить косметичку Дмитровская

ламинирование ресниц москва цены http://expressa.su/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=73658 автозапчасти автокосметика аксессуары москва http://komunalno.com.ba/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2149744 Акриловые столешницы из искусственного камня Staron Симбухово http://www.lacittadinaagroalimentare.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=903383 купить косметику kiss my face http://www.laureate.or.tz/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=481557 фоторюкзак lowepro fastpack 200 синий http://trainingpeople.com.br/component/k2/itemlist/user/401191

где в спб купить косметику nyx janssen косметика москва косметика мак официальный сайт интернет магазин москва помада для губ Международная лак для волос Арбатская площадь спакватория косметика официальный сайт москва кошельки di gregorio где купить в москве болгарскую косметику tonymoly timeless ferment snail cream 1ml 10ea помада для губ Академика Курчатова площадь

туристки убитые в тайланде http://daptravel.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=366000 помада Новослободская http://www.mickartvideo.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=323237 поиск инвестора в производство пеллет http://kpaglobal.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=564756 корейская косметика в астане http://tus-westerholt-bertlich.de/component/k2/itemlist/user/7443 il sogno di gregorio pigalle http://www.tobiaextreme.com/component/k2/itemlist/user/704211

наручные часы на 2009 часы наручные в сочи хорошие наручные часы отзивы разбил наручные часы во сне наручные часы jacques lemans classic jl1-1630d

Test, just a test

(hario, 2018.09.12 01:44)

Hello. And Bye.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »